Olieverfschilderen

Leer in deze cursus werken met olieverf en de diverse mogelijkheden die dit materiaal je biedt. We gaan in op het kleuren mengen en leren over kleurgebruik in samenhang met de olieverftechniek. De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Prijs voor 15 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 309,00
vanaf 21 jaar
€ 356,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Geschikt voor beginners en gevorderden

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Maandag
19:30 - 22:00 uur
23-01-23 t/m 05-06-23
Leo de Koning
Dinsdag
16:30 - 19:00 uur
24-01-23 t/m 23-05-23
Kim van den Enden
Dinsdag
19:30 - 22:00 uur
07-02-23 t/m 20-06-23
Ilse van der Laan -de Bont

In het begin van de cursus wordt klassikaal gewerkt. De aandacht is dan gericht op kleur: hoe meng je de gewenste kleuren en wat kun je met verschillende kleuren bewerkstelligen. Hierna volgen opdrachten om het geleerde in de praktijk te brengen. Dan leer je hoe je een schilderij moet opzetten, iets wat je op meerdere manieren kunt doen.

Verder behandelen we allerlei aspecten die verband houden met het schilderen in olieverf: compositie, toets, dik, dun, transparant, dekkend, kwasten, penselen en ondergronden. Maar ook de verschillende opvattingen en manieren: expressief, impressionistisch en naturalistisch. De lessen worden na verloop van tijd meer individueel ingericht.

Goed om te weten 
Aanschaf van materialen doe je in overleg met de docent. De opzet van lessen is te werken met een beperkte keuze aan olieverven. De keuze van kwasten en penselen is afhankelijk van de techniek die behandeld wordt: met ondergronden, lagen over elkaar, tempera e.d. Heb je al olieverf en penselen aangeschaft neem die dan de eerste les mee.  Neem ook de eerste les potlood en papier mee (ook te koop in onze winkel).

Kijkmoment
Wil je de sfeer proeven en kijken of deze cursus bij jou past? Neem contact op met onze klantenservice om een kijkmoment in te plannen. Het is alleen mogelijk een kijkmoment in te plannen bij cursussen die nog plek hebben.