Aquarel experimenteel

Ontdek in deze cursus dat een aquarel meer kan zijn dan het geijkte beeld van de ‘hortensia’. Je gaat aan de slag met de aquarelverf; een transparante, wateroplosbare verf die bijzonder geschikt is voor het opbouwen van een schilderij in verschillende lagen.
 

Prijs voor 15 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 309,00
vanaf 21 jaar
€ 356,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Werken met verschillende materialen en technieken

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Maandag
19:30 - 22:00 uur
23-01-23 t/m 05-06-23
Michel Wieggers
Vol

Aquarelleren wordt vaak geassocieerd met lieflijke plaatjes en poederzachte kleuren. De aquareltechniek is door zijn transparante verschijningsvorm weliswaar geschikt voor dit soort werk, maar heeft daarnaast heel wat meer te bieden. Uitgangspunt van deze cursus is dan ook het onderzoek van de verschillende mogelijkheden van het aquarelleren: een poging om het keurslijf af te gooien en op zoek te gaan naar nieuwe uitingsvormen.

Tijdens de les krijg je thematische opdrachten en word je begeleid in het ontwikkelen van jouw eigen beeldtaal. De techniek van het aquarelleren vormt de basis, maar daarnaast komen experimentele toepassingen en combinaties met andere materialen uitgebreid aan bod. Bijvoorbeeld het gelijktijdig inzetten van tekentechnieken, het aquarelleren op zelfgemaakte transfers of het werken op andere ondergronden.

Via experiment en onderzoek leer je het aquarelleren kennen en ontdek je hoe jij invulling gaat geven aan deze uitdagende techniek.

De cursus is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden: de begeleiding is individueel en afgestemd op het persoonlijk niveau van werken van elke cursist.

Kijkmoment
Wil je de sfeer proeven en kijken of deze cursus bij jou past? Neem contact op met onze klantenservice om een kijkmoment in te plannen. Het is alleen mogelijk een kijkmoment in te plannen bij cursussen die nog plek hebben.