Keramiek handvormen

Deze cursus is bedoeld voor zowel beginners als gevorderde cursisten. De beginners gaan aan de slag met eenvoudige techniek waarmee men vervolgens naar aanleiding van een opdracht aan de slag kan gaan. De opdrachten worden zo geformuleerd dat iedereen vanuit zijn eigen fascinatie zijn eigen beeldtaal kan ontwikkelen. In de loop van de cursus worden de technieken steeds verder uitgediept. Ook het leren werken met engobes, oxides, majolica en glazuren komen aan bod.

Prijs voor 15 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 262,00
vanaf 21 jaar
€ 398,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Voor beginners en gevorderden

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Maandag
10:00 - 12:30 uur
23-01-23 t/m 05-06-23
Patricio Ferrada Mercado
Vol
Maandag
13:30 - 16:00 uur
23-01-23 t/m 05-06-23
Patricio Ferrada Mercado
Vol
Donderdag
19:30 - 22:00 uur
26-01-23 t/m 01-06-23
Patricio Ferrada Mercado
Vol

Bij handvormen, bouw je met klei en handen de vorm op. Dit kan op meerdere manieren, dus het is van belang dat in de basis de verschillende technieken worden onderzocht.

Vanuit de basis kan je dan een techniek kiezen, verder ontwikkelen en eigen maken. Beginnend met een duimpotje, voel je de plasticiteit van de klei en de interactie die ontstaat tussen de persoon en de materie. Kleiplaten en massief opbouwen zijn vervolgens aanbod, waarbij je leert connecties te leggen en de klei te verbinden met elkaar. Vervolgens leer je met rolletjes en plaatjes klei op te bouwen, daarmee de klei te sturen en te vormen naar eigen fantasie of verbeelding. Daarna wordt het gemaakte werk gestookt op 960 graden Celsius, wat biscuit heet. Als laatste wordt het werk geglazuurd en weer gestookt voor een eind resultaat. Hoe vaker je een techniek herhaalt, des te meer je de techniek en materie eigen maakt.

Deze cursus is bedoeld voor zowel beginners als gevorderde cursisten, iedereen kan vanuit zijn eigen fascinatie zijn eigen beeldtaal ontwikkelen.

De klei waarmee wordt gewerkt (fijne en grove chamotte klei) kan ter plekke worden gekocht. Voor het bakken en glazuren van werkstukken wordt een vergoeding gerekend.

Kijkmoment

Wil je de sfeer proeven en kijken of deze cursus bij jou past? Neem contact op met onze klantenservice om een kijkmoment in te plannen. Het is alleen mogelijk een kijkmoment in te plannen bij cursussen die nog plek hebben.