Etsen en hoogdruk

De eerste lessen besteden we aan de techniek van het etsen; lijnets, droge naald, aquatint, suikerets en vernis mou worden stapsgewijze uitgelegd en toegepast. Je begint eenvoudig en gaandeweg leer je de verschillende mogelijkheden van het medium etsen met elkaar te combineren, zelfstandig te werken en je eigen afdrukken te maken.

Prijs voor 15 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 262,00
vanaf 21 jaar
€ 398,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Veel aandacht voor beeld- en ideevorming

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Dinsdag
10:00 - 12:30 uur
24-01-23 t/m 06-06-23
Inez Odijk
Vol

Naast het etsen, de diepdruk, wordt voldoende tijd ingeruimd voor hoogdruktechnieken (hout- en linodruk) en meer experimentele druktechnieken zoals blinddruk en monotype. Elke druktechniek heeft zo zijn specifieke karakter. Door deze mogelijkheden te onderzoeken, uit te proberen en keuzes te maken, kom je tot een eigen beeldresultaat.

De begeleiding is individueel en gericht op het niveau van de cursist. Daarmee is de cursus geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Naast technische begeleiding wordt er in deze cursus ruime aandacht besteed aan beeld- en ideevorming. Inspirerende voorbeelden uit de kunstgeschiedenis en de eigentijdse grafiek worden tijdens de lessen onder de loep genomen en gezamenlijk besproken.

Er is voor de grafische technieken een speciale materiaalregeling. Het basismateriaal is in het cursusgeld inbegrepen (€ 30,-). Materialen zoals papier, intagliofilm, zink en hout is niet inbegrepen. Het is wel voorradig in onze winkel of wordt collectief ingekocht.

Kijkmoment
Wil je de sfeer proeven en kijken of deze cursus bij jou past? Neem contact op met onze klantenservice om een kijkmoment in te plannen. Het is alleen mogelijk een kijkmoment in te plannen bij cursussen die nog plek hebben.